Rap nagypapi lehet, hogy jogot sértett?

A hétvége során gyöngyszemre akadtam! Érdemes az alábbi oldalon elérhető írást végig olvasni, és aki csak teheti, az ott feltűnő, alábbiakban a YouTube-ról beillesztett két dalt is meghallgatni.

A történet szerint egy Larry Platt nevű vezérezredes (sajnos a katonai rangokban nem vagyok otthon, angolul General – mindenesetre van az úrnak egy saját honlapja, ami találóan az „IAMGENERALLARRYPLATT” nevet viseli) rap dallal próbált benevezni az American Idol 8. évadjába. Az AI felvételének a legaranyosabb része – az egész előadáson felül, amit a fent linkelt cikk „a wacky rap rant against baggy, draggy gangsta trousers” szavakkal jellemzett – 1:48-nál van, amikor Simon Cowell rákérdez Platt úrnál, hogy hány éves is, aki nyíltan felvállalja, hogy 62. Kár, mondja Cowell, hogy ez kicsit túl van a jelentkezők maximális korhatárán, ami 28…

A problémát persze nem Mr. Platt életkora jelenti. Állítólag ugyanis a veterán előadó dala erősen támaszkodott egy másik zenekar, az ugyancsak aggastyánokból álló Green Brothers, „Back Pockets on the Floor” című dalára.

Visszajelzéseket szívesen fogadok (szerintem van hasonlóság a két dal között). Persze szerintem egyik sem volt és lesz nagy előadó, se híres sláger, amit előadtak… Viszont mindegyik aranyos, és Mr. Pratt spárgázását is érdemes megnézni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük