Észrevételek a CDSM-irányelv átültetésével kapcsolatban

Az Igazságügyi Minisztérium és az SZTNH május 8-án tette közzé felhívását a CDSM-irányelv átültetésével kapcsolatos tervezet nyilvános konzultációját illetően. Észrevételeimet véglegesítettem, melyet nem csak a megadott email címen a kodifikátoroknak küldtem el, de e helyütt megosztanék a blog olvasóival is.

Észrevételeim kapcsán egy tömör összefoglaló álljon itt. Néhány kritikus észrevételt tettem a paródia kivétel és az online tartalommegosztó szolgáltatókkal kapcsolatos rendelkezések kapcsán. Megfontolásra javasoltam további olyan gondolatokat, amelyek a tervezetet rendszertanilag vagy tartalmilag feszesebbé, helyesebbé tehetik (például az indokolások, egy-egy terminus technicus, a szöveg- és adatbányászat vonatkozásában), illetve megjelöltem néhány formai hibát, amelyek pedig szövegezés és szerkesztés szempontjából tehetik csiszoltabbá a szöveget.

Összességében nagyon jó volt látni, hogy előremutató, alapvetően átgondolt és következetes anyag született, amely csiszolásra szorul talán, de nagyon is jó kiindulópont az implementáció tényleges megvalósításához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük