Szerzői jog, napsütés, Tenerife

Mielőtt bárki is komolytalannak tartaná, nem az. Spanyolország egyik legnívósabb egyeteme a tenerifei La Laguna városban található. 2018. októberében itt tartottam előadásokat digitális szerzői jogi kérdésekben.

A helyi Jog- és Politikatudományi Kar professzorával, Luis Javier Capote Perez kollégával együttműködve az Erasmus+ program keretében látogattam el az üdülőhelyeiről ismert spanyol szigetre, ám egy rendkívül kiváló egyetemi környezetet ismerhettem meg. A programnak megfelelően, spanyolos stílusban a délutáni szieszta után gyűltünk össze az egyetem la lagunai kampuszán, ahol a digitális szerzői jog néhány aktuális kérdéséről beszélgettünk.

Kevés, de annál szélesebb látókörű hallgatóból álló csoporttal foglalkoztunk a digitális szerzői jogi kérdésekkel, így – a szerzői jog történeti fejlődését követően – különösen a kulturális örökség megőrzésével és a könyvdigitalizálási projektekkel, a linkeléssel és a P2P fájlcseréléssel. Ez utóbbi területen a diákjaimnak lenyűgözően alapos volt a felkészültsége (előre olvastak!), saját véleményük volt, amely elképzelések ráadásul alapvetően releváns megoldási javaslatokat is tartalmaztak (follow-the-money megoldás).

Habár nehéz megmondani, mikor lesz lehetőségem visszatérni a napsütötte Tenerifére (és a gyakran felhős/esős La Laguna városába), de már nagyon várom az alkalmat. Ízelítőül pedig álljon itt egy rövid fényképes összeállítás a kampuszról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük