Breaking news: Újabb torrent-oldalt kapcsolt le a NAV

Az elmúlt években a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai több alkalommal is foglaltak le szervereket hazai torrent tracker-üzemeltetőktől. Ezúttal a 1st nevű oldalnál került sor eljárási cselekmények végrehajtására, az oldal jelenleg nem elérhető.
Forrás:
facebook.com/the1stbe

A 1st torrent-oldal a hétvégén vált elérhetetlenné, majd a múlt vasárnap a facebook oldalukon tettek elérhetővé egy közleményt, miszerint az NAV által végrehajtott lefoglalások után az oldal „biztonsági okokból” elérhetetlenné tették. A bejegyzésben hozzáteszik, hogy az oldal felhasználóinak adataihoz „nem tudnak eljutni”, illetve jelzik, hogy a facebook compliance csapata a hatóságok megkeresésére általában kiszolgáltatja a saját felhasználói adatait, bár ez utóbbi kijelentés relevanciája számomra nem teljesen tiszta jelen esetben.

A megelőző pár évben más hazai torrent-oldalak – mint a BitHUmen vagy az nCore – által használt szerverek is lefoglalásra kerültek, ám ezen eljárások tárgyában igen ritkán születik hazánkban jogerős, érdemi ítélet, és az eljárás alá volt oldalak is hamar talpra álltak, az említettek mind a mai napig működnek. Kíváncsian várjuk, hogy ez esetben az eddigi gyakorlattól elérő eredmény születik-e, illetve ha igen, milyen hamar válik ismét elérhetővé az oldal.

A hír – ha minden igaz – először az Index tette közzé, amit több hírportál is átvett a későbbiekben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük