Ugye erre volt engedély? Volt!

Micsoda gyöngyszemekre lehet néha találni! Ahogy feleségem mondta: végre egyszer egy állami szerv vállalta, hogy vicces reklámot készít. Csuja Imre, mint életmentő? Aztán persze jön a hideg leves, hogy ez sem a magyar kreativitás terméke. Vinnie Jones, mint életmentő? Még szerencse, hogy az OMSZ engedélyt kapott a magyar reklámfilm elkészítésére a British Heart Foundationtől.

Aki megtekinti és összehasonlítja a két reklámfilmet, az egyből megérti, miért elképzelhetetlen, hogy a magyar verzió engedély nélkül legális lenne. Íme Csuja Imre alakítása:

Az eredeti angol reklám pedig a következő:

Ha alaposan szemügyre vesszük, a magyar verzió némi finomhangolás (értelemszerűen nekünk nincs magyar Vinnie Jones-unk, de van Bala a Valami Amerika 2-ből) és egy csekély eredeti elem mellett (“A csajodat csókolgasd! Vagy a pasidat!”, illetve Szabó Győző színre lépése, amivel még jobban hangsúlyozni akarták a Valami Amerikás szálat) minden központi – egyéni, eredeti – elem megjelenik a hazai reklámban. Még jó, hogy az OMSZ erre engedélyt kapott, ahogy azt az Index írja. Mindenesetre így is elképzelhető, hogy Szegeden tananyag lesz ebből az átdolgozásból.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük