Ugye erre volt engedély? Volt!

Micsoda gyöngyszemekre lehet néha találni! Ahogy feleségem mondta: végre egyszer egy állami szerv vállalta, hogy vicces reklámot készít. Csuja Imre, mint életmentő? Aztán persze jön a hideg leves, hogy ez sem a magyar kreativitás terméke. Vinnie Jones, mint életmentő? Még szerencse, hogy az OMSZ engedélyt kapott a magyar reklámfilm elkészítésére a British Heart Foundationtől.

Aki megtekinti és összehasonlítja a két reklámfilmet, az egyből megérti, miért elképzelhetetlen, hogy a magyar verzió engedély nélkül legális lenne. Íme Csuja Imre alakítása:

Az eredeti angol reklám pedig a következő:

Ha alaposan szemügyre vesszük, a magyar verzió némi finomhangolás (értelemszerűen nekünk nincs magyar Vinnie Jones-unk, de van Bala a Valami Amerika 2-ből) és egy csekély eredeti elem mellett („A csajodat csókolgasd! Vagy a pasidat!”, illetve Szabó Győző színre lépése, amivel még jobban hangsúlyozni akarták a Valami Amerikás szálat) minden központi – egyéni, eredeti – elem megjelenik a hazai reklámban. Még jó, hogy az OMSZ erre engedélyt kapott, ahogy azt az Index írja. Mindenesetre így is elképzelhető, hogy Szegeden tananyag lesz ebből az átdolgozásból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük