Kutatók éjszakája 2022

Idén is megrendezésre kerül a Kutatók Éjszakája, ezúttal 2022. szeptember 30-án. Szegeden az NFT-kről, a metaverzumról és ezek szerzői jogi vonatkozásairól fogunk beszélgetni.

A rendezvény leírása a következő:

A nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) 2021 óta a közbeszéd tárgyát képezik, óriási hatást gyakorolva a popkultúrára és a hagyományos művészetek világára is. Ezzel szoros összefüggésben, a web3 magával hozta a Metaverzumot, amely a digitális életterek bővülésével új jogi kihívásokat szült. E kihívások egy része a szerzői jog által védett alkotások és védjegyoltalom alatt álló termékek digitális leképezéseinek a felhasználásával függ össze. Tulajdonom-e az NFT vagy az általa megjelenített mű/dolog? Mit tehetek ezekkel a digitális tartalmakkal? Milyen jogi lehetőségeket és veszélyeket rejt az NFT-k és a Metaverzum világa? E kérdésekre keressük a választ az interaktív, millió-dolláros NFT-kről szóló előadás során. A program az SZTE ÁJTK Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet szervezésében valósul meg.

Minden további részlet (hely, időpont) itt érhető el. Várok minden érdeklődőt a megújult szegedi jogi kari épületben! (Csokit én hozok.)