Rádióműsor a samplingről

Tibor kollégám, ki osztozik a sampling technológia iránti olthatatlan vágyamban, osztott meg velem egy linket, ami az NPR (National Public Radio) samplingeléssel kapcsolatos beszélgetős műsorához vezetett. A linkre kattintva elérhető maga a rádiófelvétel, és a beszélgetés is gépelve.

Én ez utóbbit választottam, kicsit gyorsabb volt így, mint végighallgatni a zenei betétekkel tűzdelt 27 percet, de a lényeg így is megvan. A műsor vendége volt a Public Enemy egyik alapítója, egy egyetemi tanár, aki a sampling kulturális és jogi kérdéseiről készül könyvet írni, valamint egy úr, aki korábban a RIAA és az MPAA alkalmazásában állt.

A beszélgetés egyébként rendkívül vicces volt, a betelefonálók véleménye különösen. Végeredményben egy könnyed, fogyasztható kis anyag a témáról. Mélyebb ismeretekre vágyók persze ne álljanak meg itt. (És azt se felejtsük, hogy ez a néhány emberke csakis az USA jogrendszeréről beszélt. Nálunk nagyon másként alakulnak a dolgok.) Nekem mindenesetre hozott egy újat a beszélgetés: ezek szerint a Beatles már elérhető az iTunes-ról. (Eddig ez nem volt így.) Változnak az idők!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük