InfoCopy Diákkör

Eljött az idő, hogy újabb frontot nyissak a szerzői joggal kapcsolatos érdekességek megismertetése terén: direkt marketing joghallgatóknak. Esetleg más hallgatóknak is. 2011. február 24-én, 16 órakor találkozni fog nagyjából 10 ember, hogy útjára indítsa az „InfoCopy Diákkör” névre keresztelt szerveződést.

A diákkör neve két fontos dologra utal: az információs társadalomra és a szerzői jogra. Jelenleg is aktívan részt veszek egy, e két témát ötvöző TÁMOP kutatásban, másrészt eddigi kutatásaim során is alapvetően e témakörökre fókuszáltam. A diákkör keretében ugyancsak ilyen kérdésekre fogjuk helyezni a hangsúlyt, remélve, hogy sikerrel tudunk megvitatni az internet, a Web 2.0, a digitális kultúra, valamint a szellemi alkotások (elsősorban a szerzői jog) érintkezési területén megfigyelhető érdekességeket.

Lehetőségeinkhez mérten minden félévben igyekszek kiváló kollégáim közül vendégelőadót Szegedre csábítani, aki a maga érdekes gondolatait oszthatja majd meg a hallgatókkal. Remélem azt is, hogy a diákok közül többet is be fogok tudni vonni érdemi kutatásokba. Mindezek mellett a cél rendkívül egyszerű: megismertetni, megértetni és megszerettetni a résztvevőkkel a szellemi alkotások jogát egy folyamatosan változó, kihívásokkal és lehetőségekkel teli világban.

A jelen blogon is igyekszek majd az ezzel kapcsolatos fejleményekről beszámolni. És aki véletlenül kedvet kapott a diákköri munkához, és még nem hallott róla, keressen minket a Facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük