Mi a helyzet? – Sehogy sem áll a Google Books ügy

A „Mi a helyzet?” sorozat legújabb állomásaként pillantsunk rá a Google Books ügy pillanatnyi állására. A helyzet legalább olyan elszomorító, mint az ACTA egyezmény kapcsán: ezúttal sincs túl sok fejlemény.

Márciusban adtam hírt arról, hogy a Google Books Módosított Megállapodást elutasította az eljáró bíróság. Június eleji bejegyzésemben utaltam arra, hogy az eljáró bíró (Denny Chin) július 19-ére tűzte ki a soron következő státusz tárgyalást.

Úgy fest azonban, hogy ezen a meghallgatáson sem jutottak egy jottányit sem előbbre a felek. A Wall Street Journal cikkében olvashatjuk, hogy az Authors Guild (az egyik eredeti felperes) ügyvédje, Michael J. Boni szerint még időre van szüksége a feleknek egy újabb (immáron harmadik) megállapodás megkötéséhez. Ezt és a megállapodás megkötése iránti szándékot a Google szóvivője is megerősítette. Chin bíró türelme azonban fogytán van. Ahogy a Wall Street Journal is idézte:

„You’re not there yet. What is the prognosis?” (…) „I’m a little bit concerned.”

Chin szeptember 15-ére tűzte ki a megállapodással kapcsolatos következő (valószínűleg utolsó) meghallgatást. Amennyiben a peres felek addig sem kötnek megállapodást, vagyis érdemi ítélettel kell lezárni az ügyet, akkor – ahogy arra Chin utalt – nagyon kevés időt fog hagyni a feleknek a bizonyítékok feltárására.

További érdekességek olvashatók a Reuters oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük