COVID-19 és szerzői jog

Még mielőtt valaki azt hinné, hogy a kettőnek szoros köze van egymáshoz: téved. Nem erről szól ez a bejegyzés. Ennél egyszerűbb dolgokról, amiről ez az egész felhajtás: hogy az élet kizökken a rendes kerékvágásból, és a terveink egy jelentős része a kukába kerül, legalább egy időre. Nézzük, mit nem nézünk a következő időszakban.

Először is a legfontosabb: a május 4-5. napokra tervezett WIPS5 elmarad. Pedig Gyömbér Béla blogger kiváló weboldalt készített hozzá, Ibrahim Ádám PhD hallgatóm pofás programfüzetet szerkesztett, Harkai Pisti és Paku Dorottya bloggerek sokat segédkeztek már nekem, ahogy kari kollégák is. Nekem csak két évem feküdt ebben a programban, és most elhalasztottuk az eseményt. Egyelőre nem világos, mikor látjuk vendégül Szpunar főtanácsnokot és a másik három tucat előadót. Elképzelhető egy októberi időpont, ahogy egy teljes éves csúszás, 2021. májusi dátummal. Meglátjuk.

Nagy erőkkel küzdünk azért, hogy a lehető legbiztonságosabb keretek között megtarthassuk Harkai Pisti PhD védését. Ez április közepén lenne, talán rendben leszünk.

Természetesen elmaradnak a tanórák, de a diákkörünk is szünetel. Igaz, a következő ülést április második felére terveztük, talán azt ez már nem érinti, de nem tudhatjuk biztosan.

Jómagam március 25-én Nottinghamban adtam volna elő – ez is kuka. A jelek szerint novemberben utazok majd. A WIPS testvér-konferenciája a CICL lett volna, május 7-8. napokon. Ez a rendezvény is elmarad, a jelek szerint 2021. májusában kerül csak sor rá.

És ezek az apróságok csak hozzánk kötődnek. Sok más szellemi tulajdonos program úszik el ennek a világjárványnak köszönhetően. Ez van, nem tudunk mit tenni. (Online konferenciára nem váltunk, annyit nem ér a dolog.)

Stay tuned, angolosan, amint lesznek híreink, jelentkezünk. A blogolás természetesen marad, habár a prioritásaink a következő napokban kicsit más körül mozognak majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük