Hírmorzsák #7.7

Dal+Szerző  2017/3. szám. Streaming és zenei perek dömpingje a High Court előtt. Amerikai dilemma: akkor most lehet linkelni vagy sem? Görög ítélet linkelésről: quo vadis GS Media? Szárnyal a legális zenepiac Kanadában, leáldozóban a kalózkodás. – Hírmorzsák #7.7.

Dal+Szerző 2017/3. szám – Megújult, fényesebb papíron jött ki a Dal+Szerző idei haramdik száma, amely a megszokott minőségben szállítja a zeneipari híreket. A már jól megszokott rovatokon túl az e negyedéi számban interjú Binder Károllyal, Likó Marcellel, Ruud Berends-cel olvasható, de kiváló írás található benne a zeneipari „védjegyekről”, az Imagine új társszerzőjéről (Yoko Ono, ne tessék meglepődni), Dohnányi Ernőről, a feat., a vs. és a & jelentéséről és még sok más érdekességről. Így a Kottakalózokról is!

Streaming és zenei perek dömpingje az angol High Court előtt – Egy nagyon érdekes felmérés eredményeiről számolt be a The Guardian november elején. Ezek szerint egy kutatási jelentés megvizsgálta, hogy milyen „típusperek” indulnak a szerzői jogvitákban Angliában első fokon illetékes High Court előtt. A tapasztalatok szerint az angol labdarúgóliga (FAPL) nagyon küzd a streaming oldalakkal szemben, és a zenei szerzői jogi perek száma is egész magas. További részletekért katt a linkre!

Amerikai dilemma: akkor most lehet linkelni vagy sem? – Lehet-e beágyazni egy olyan tweetet a saját weboldalunkra, amely jogellenes fotót tartalmaz? Ez itt a kérdés – az Egyesült Államokban. Kövessük nyomon mi is a Goldman v. Breitbart News Network LLC et al. ügyet!

Görög ítélet linkelésről: quo vadis GS Media? – Eleonora Rosati az IPKat blogon számolt be egy újabb uniós tagállami bíróság ítéletéről, amely a linkelés kérdéskörét járta körbe, és a GS Media döntésben foglaltakat is érintette. A jelek szerint a görög bíróság sem mindenben értett egyet az uniós fórummal.

Forrás: Michael Geist

Szárnyal a legális zenepiac Kanadában, leáldozóban a Kalózkodás – Így foglalható össze annak a bejegyzésnek a lényege, amelyet Michael Geist tett közzé a blogján egy iparági jelentés alapján. Eszerint a kanadai streaming piac a világpiaci átlagnál is erősebben növekszik, amivel egyidejűleg kimutatható, hogy a jogellenes tartalomfogyasztás visszaszorulóban van az országban. A témakör iránt érdeklődőknek kötelező olvasmány.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük