Tankönyv az SZTNH-tól: Szerzői jog mindenkinek

Egy kiváló, számos magyar szerzői jogászt az írógárdájában tudó szerzői jogi tankönyv érkezett meg a napokban, amely a szerzői jog alapintézményein túl a nemzetközi kitekintésig jutott. Aki csak teheti, rendelje meg az alábbi linken.

A könyvről készült leírás szerint

„Az alkotás viszonylag egyszerű folyamat is lehet. Csak húzzunk néhány vonalat, vagy készítsünk egy szelfit, és máris mindannyian szerzőkké válhatunk! Ennyire egyszerű lenne a szerzői jog is? Nos, a szerzői jog ennél összetettebb, ugyanis olyan, mint egy kaleidoszkóp: ahány műtípuson keresztül szemléljük, annyiszor más képpé áll össze.

A könyv célja, hogy felhasználó- és szerzőbarát módon mutassa be a szerzői jog fejlődését, gazdasági jelentőségét, az egyes műtípusokat (pl. filmek, szoftver, építészeti alkotások), a szerzők jogait és azok korlátait. Megismerhetjük belőle, hogyan kell megkötni egy felhasználási szerződést, mikor nem kell a szerzőtől engedélyt kérni, és mire kell figyelni a szerzői jogok megsértése esetén.

A könyv külön foglalkozik a nemzetközi és európai uniós szerzői jogi ismeretekkel, az összehasonlító szerzői joggal és olyan kapcsolódó jogterületekkel, mint például az iparjogvédelem, a személyiségvédelem, a média- és reklámjog, valamint a versenyjog.

A kötet jogszabályszövegek idézése helyett több tucat hazai és nemzetközi jogeseten, szakvéleményen, gyakorlati példán keresztül, illusztrációkkal gazdagítva kívánja érthetőbbé tenni a szerzői jogot. Az egyes fejezetek végen a főbb fogalmak jegyzéke, valamint kérdések és feladatok találhatóak.

A szerzők munkáját a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától szakmai tájékoztatást kérők, az oktatókat kérdező diákok és a gyakorló jogászokat szerzői jogi problémáikkal felkereső ügyfelek is segítették.

Légy te is szerző! Használj fel műveket jogszerűen!

A kötet szerkesztője: dr. Legeza Dénes PhD

Szerzők: dr. Csősz Gergely, dr. Gondol Daniella, dr. habil. Grad-Gyenge Anikó PhD, dr. Hepp Nóra, dr. Horváth Katalin, dr. Lábody Péter, dr. Legeza Dénes PhD, dr. Lendvai Zsófia PhD, dr. habil. Mezei Péter PhD, dr. Nagy Balázs LLM, dr. Takács Nóra Emese, dr. Timár Adrienn, dr. Zugh Kinga.

© Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2017

Terjedelem: 363 oldal, 78 db képpel, 23 db szemléltető ábrával

Ára: 6.200 Ft”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük