Back from Turku…

A tegnapi nappal véget értek az előadásaim a turkui jogi karon. Határozottan kellemes élményt jelentett, immáron ötödik alkalommal ellátogatni ebbe a városba, és érzéseim szerint a mostani volt a legeredményesebb és legkellemesebb turnus. Mármint oktatási szempontból, mivel turistáskodni a 4-8 fokokban, 30 centi olvadó hóban nehéz. De ez nem tartozik szervesen a bloghoz.

Szerencsére ismét megtapasztaltam, milyen az, amikor a hallgatók rendesen felkészülnek az órára, ismerik a témaköröket (különösen meglepő volt a Google Books projektről birtokolt ismereteik mértéke, de a DRM és a fájlcsere terén is nagyon otthon voltak), szeretnek beszélni (kivéve a finneket, ők félnek felszólalni), és többnyire jól érvelnek (még a ghánai diákom is lenyűgözött néhány eszmefuttatásával, holott maga is beismerte, nem tudja, hogy az országának van-e szerzői jogi törvénye… – amúgy valószínűleg igen, mert Ghána is berni uniós tagország).

Úgyhogy rengeteg hasznos élménnyel gazdagodva, melyeket a másfél hónap múlva esedékes amerikai oktatás során is gond nélkül fel lehet használni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük