Jogi Kari Teadélutánok

Amint erre a blogom is igyekszik felhívni a figyelmet, a digitális sampling és az online fájlcserélés két olyan téma, amit rendkívül érdekesnek tartok. Ennek megfelelően amikor felkértek arra, hogy a Jogi Kari Teadélutánok keretében a leendő joghallgatóknak tartsak egy rövidke bevezetőt szerzői jogi kérdésekről, logikusan e két témát jelöltem meg. 

Előadásom címe (mely címet egyébként Karsai Krisztina kolléganőm, főszervező kreativitásának köszönhetek, az általam megadott eredeti cím eléggé száraz volt…): „Zene-szerzés” és jog – avagy a szerzői jog a mindennapokban. A letölthető prospektus itt található. Ennek keretében néhány példa segítségével a digitális samplingre kihegyezve a hangsúlyt próbálom érzékletesen bemutatni, milyen különbségek lehetnek az angolszász és a kontinentális jogrendszerek között. Ezután pedig remélhetőleg élénk beszélgetés fog kibontakozni a fájlcserélés pozitív és negatív hatásairól.

Amennyiben az olvasót, függetlenül attól, hogy valószínűleg nem gimnazista már, érdekli a teadélután, akkor találkozzunk január 19-én az SZTE Jogi Karának (Tisza L. krt. 54.) III. emeleti társalgójában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük