(Streaming) Hírmorzsák #8.6

Lejtmenetben a Netflix. Itt az igazi „streaming-hullám”? Továbbra is blokkolják a sportstreameket Angliában. Blokkolják a Rojadirectát is. Torrent és streaming oldalak blokkolása Svédországban is. – Hírmorzsák #8.6.

Lejtmenetben a Netflix – Temetni persze nem kell az amerikai filmes streaming szolgáltatót, de a tény, hogy a cég előfizetői számának csökkenése és így tőzsdei árának zuhanása a cég mellett az iparágnak sem tesz jót. Viszont ez az eset is igazolja, hogy a streaming gazdasági oldala még mindig törékeny. S hogy erre az amúgy folyamatosan erősödő versengés („streaming háború”) a piacon milyen hatással lesz majd, egy-két éven belül kiderül. (Az én jóslatom az, és ehhez nem kell nagy tehetség, hogy lesznek ismert elvérzők, ahogy a Tidal-nek sem igazán megy a zenepiacon mostanában.)

Itt az igazi „streaming-hullám”? – Ócska szóvicc, de tökéletesen illik most ide. A jelek szerint ugyanis egyre többen akarják meglovagolni a streaming technológia felfelé ívelő hullámát. A New York Times két cikkében is azt járja körbe, hogy a képregényekkiadók mellett a niche, vagyis rétegsportok is inkább a streaming techológiában látják a jövőt, semmit a televíziós közvetítésekben. Teljesen érthető.

Továbbra is blokkolják a sportstreameket Angliában – A TorrentFreak híre szerint az angol High Court (és annak kiváló bírja, Richard Arnold) meghosszabbította a futballmérkőzéseket illegális módon streamelő oldalak internethozzáférés-szolgáltatók általi blokádjának kötelezettségét. A korlátozással szemben egy ISP sem tiltakozott, és újabb jel arra nézve, hogy ez a megoldás eredményes és arányos is lehet a jogsértések visszaszorítása céljából. E vonatkozásban lásd még a Kluwer Copyright Blog bejegyzését is.

Blokkolják a Rojadirectát is – Sokszor esett már szó ezen a blogon is a Rojadirecta sport streaming oldalról. A TorrentFreak legújabb híre szerint a Fox Sports-nak sikerült elérnie az oldal blokkolását. Latin-Amerikában. De ettől még érdekes a hír.

Torrent és streaming oldalak blokkolása Svédországban is – Zárásnak a legfrissebb hír: a svéd Szabadalmi és Kereskedelmi Bíróság a The Pirate Bay, Dreamfilm, FMovies és NyaFilmer torrent- és streaming oldalak blokkolására kötelezte a Telia ISP-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük