ALAI 2014 a személyhez fűződő jogokról

Alighogy végetért a bécsi SCIPLAW konferencia, egy másik eseményről számolhatok be röviden. Nem, ezen én nem lehetek ott, ám Brüsszelben tölt néhány napot több ismerős kolléga is az ALAI szokásos éves konferenciáján.

A téma ezúttal a személyhez fűződő jogok köre. Ha valaki megnézi a tudományos programot, nem csak azt látja, hogy kiváló szakemberek moderálják majd a kiváló szakembereket felvonultató paneleket, hanem azt is, hogy milyen kiterjedt spektrumot igyekeztek lefedni a szervezők a személyhez fűződő jogokat illetően. A hivatalosan a mai napon kezdődő, de nyilvános előadásokkal csak holnap induló rendezvényen több nyelven váltják egymást összefoglaló jelentések, kerekasztal-beszélgetések és további tudományos előadások.
Magyarországot a rendszeres résztvevő id. Ficsor Mihály képviseli szerepléssel megspékelve, az egyik panel moderálását kapta feladatául. Legjobb tudomásom szerint ugyanakkor a helyszínen fog tartózkodni a magyar nemzeti jelentést készítő Munkácsi Péter is. Utóbbi kolléga osztotta meg velem a nemzeti jelentés hivatalos linkjét, melyet örömmel töltök fel én is a blogra. 
Csak bízni tudok abban, hogy a rendezvényről további információkhoz is hozzá tudok majd jutni az elkövetkezendő napokban. Akár a magyar kollégáktól, akár szerzői jogi blogokon keresztül. Amennyiben így lesz, frissítem a bejegyzést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük