2010 a technológia és jog fényében

A jog és technológia határterületei iránt érdeklődők: figyelem. A CMS Cameron McKenna évek óta rendszeres jelleggel publikálja a „Technology Annual Review” című hírösszegzőjét, melyben az előző év – elsősorban angol kötődésű – legfontosabb „technology legal” újdonságait, híreit foglalják össze egy színes, átlátható, alig 30 oldalas anyagban.

A múlt héten érkezett meg a 2010-es kiadvány, mely januártól decemberig rengeteg olyan eseményről tartalmaz rövid emlékeztetőt, melyek a jelen blog profiljába is beletartoznak. Januárban nyújtotta be az eljáró belga bíróság az előzetes döntéshozatali kérelmét az Európai Közösségek Bíróságához, februárban Milánóban marasztalták el a Google olaszországi vezetőit egy olyan videó YouTube-on való közzétételéért, amelyen egy autista fiút bántalmaztak. Márciusban született ítélet a Newzbin ügyben, áprilisban pedig elfogadták a Digital Economy Act-et. Májusból nem látok olyan kiemelkedő hírt, mint a júniusi Verizon v. YouTube döntés. A nyár fennmaradó részéről szóló hírek némileg elütnek e blog tematikájától, és egészen októberig tart, míg egy újabb érdekességre bukkanok a listán: ez pedig a Padawan ügy (az október 25-ei hírt kell keresni). [És úgy alapvetően ennyi. A többi hír sok esetben nagyon speciális, többről eddig nem is hallottam.]

A jelentés sajnos egyelőre nem szabadon hozzáférhető. Ehhez regisztrálni kell – INGYENESEN! – a Law-Now heti több alkalommal jelentkező online hírszolgáltatásra az alábbi linken. Ha ezzel megvagyunk, ezen a linken kellene megkeresni a jelentést. (Akinek nem megy, e-mailben is el tudom küldeni.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük