Rap nagypapi lehet, hogy jogot sértett?

A hétvége során gyöngyszemre akadtam! Érdemes az alábbi oldalon elérhető írást végig olvasni, és aki csak teheti, az ott feltűnő, alábbiakban a YouTube-ról beillesztett két dalt is meghallgatni.

A történet szerint egy Larry Platt nevű vezérezredes (sajnos a katonai rangokban nem vagyok otthon, angolul General – mindenesetre van az úrnak egy saját honlapja, ami találóan az “IAMGENERALLARRYPLATT” nevet viseli) rap dallal próbált benevezni az American Idol 8. évadjába. Az AI felvételének a legaranyosabb része – az egész előadáson felül, amit a fent linkelt cikk “a wacky rap rant against baggy, draggy gangsta trousers” szavakkal jellemzett – 1:48-nál van, amikor Simon Cowell rákérdez Platt úrnál, hogy hány éves is, aki nyíltan felvállalja, hogy 62. Kár, mondja Cowell, hogy ez kicsit túl van a jelentkezők maximális korhatárán, ami 28…

A problémát persze nem Mr. Platt életkora jelenti. Állítólag ugyanis a veterán előadó dala erősen támaszkodott egy másik zenekar, az ugyancsak aggastyánokból álló Green Brothers, “Back Pockets on the Floor” című dalára.

Visszajelzéseket szívesen fogadok (szerintem van hasonlóság a két dal között). Persze szerintem egyik sem volt és lesz nagy előadó, se híres sláger, amit előadtak… Viszont mindegyik aranyos, és Mr. Pratt spárgázását is érdemes megnézni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük