IPHétfők podcast #5.2

Talán eddigi legtartalmasabb podcastunkban szót ejtettünk Európai Uniós fejleményekről, a mesterséges intelligenciáról, NFT-kről és a zeneiparról.

A négy nagy témakörön belül azonban rengeteg hírt jártunk körbe. Uniós bírósági döntéseket (itt és itt), CDSM-irányelvvel kapcsolatos kutatási jelentéseket (itt, itt és itt), a DABUS-saga legújabb állomásairól (itt és itt), valamint kapcsolódó brit és amerikai tapasztalatokról, illetve a mesterséges intelligencia alapú képgenerátorokkal kapcsolatos kihívásokról (itt, itt és itt), az Európai Bizottság legújabb, mesterséges intelligenciával kapcsolatos felelősségi jogi tervezeteiről, a Can’t be evil NFT-CC licencről, végül zeneipari híreket (itt, itt, itt és itt), amelyekre építkezve Szinger Andrással készítettünk riportot a legújabb magyar zeneipari tapasztalatokról (amelynek végén az itt elérhető GESAC jelentésről beszélgettünk).

A felvétel itt érhető el:

Update #1: még ki se tettem a podcastot, mire jött a hír cáfolata: ezek szerint Bruce Willis mégse szerződött arra, hogy a képmását deepfake technológiával filmekben jelenítsék meg… Ki érti ezeket a bulvárhíreket…