Publikációs dömping… újabb fejezet…

Mert megint úgy jött ki, hogy egyszerre jöttek ki különböző anyagok…

Az első anyagról már említést tettem a legutóbbi ilyen írásban: akkor még csak szerkesztett kéziratként volt elérhető a CDSM-irányelv 5. cikkének nemzeti átültetéseit elemző írásunk Giulia Priorával és Bernd Justin Jüttével. A május 8-án megjelent legújabb számában azzonban az IIC immáron hivatalosan (ráadásul open-access) lehozta a tanulmányt. A dokumentum itt érhető el.

Ugyanezen a napon (ez május 8-a volt), a GRUR International is közzétette a szerkesztett (de még nem hivatalosan publikált) kéziratunkat Alina Trapovával, amelyben a robotújságírás és a szerzői jog viszonyát jártuk körbe. Ez a tanulmányunk itt érhető el. (Ezt a munkát 2022. május 19-én Kremsben, a végre ismét megszervezésre kerülő CICL rendezvényen fogom előadni (és várható egy júniusi római, igaz, online prezentáció is, akkor Alinával közösen.)

Végül május 13-án kaptam a hírt Amszterdamból, hogy végre papíron is megjelent az NFT-k szerzői jogi kérdéseivel foglalkozó négyszerzős tanulmányunk a European Intellectual Property Review című folyóirat idei 5. számában (lásd a fotót). Ez egy nagyon szuper kollaboratív tanulmány, melyben az NFT-k világának legfontosabb elméleti és empirikusan vizsgálható kérdéseit jártuk körbe az IViR szuper blokklánc szakértőivel (Bodó Balázzsal, Alexandra Giannapoulou-val és Joao Pedro Quintaissal). Ezt az írást csak az SSRN-en keresztül tudom linkelni. Az NFT-kről alig két hét múlva Angliában tartok majd egy előadást.