Évzáró MSZJF ankét

A Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesület a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával 2021. december 15-én délután 14:00 órai kezdettel AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG ÉS A SZERZŐI JOG: DÖNTÉSEK, ELJÁRÁSOK, HATÁSKÖRÖK címmel online ankétot rendez.

A rendezvényen a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi e-mail címen lehet: patrik.pontos@mszjf.hu

Regisztrációs határidő: 2021. december 14.

Az ankéthoz az alábbi linken és adatokkal lehet csatlakozni:

https://us02web.zoom.us/j/83907717430?pwd=aXNET3R6c2VRVmNvWG1DNWJQTWVqdz09

A csatlakozáshoz szükséges azonosító (Meeting ID): 839 0771 7430

A csatlakozáshoz szükséges jelszó (Passcode): 732609

A rendezvényen a téma rangos szakértőivel vitatjuk meg az Európai Unió Bíróságának ítélkezési gyakorlatát, hatásköri és eljárásjogi kérdéseit, különös tekintettel a bíróság elé került szerzői jogi ügyekre. Az ankéton kb. 10 perces előadásokkal nyitunk, majd kerekasztallá alakulva folytatjuk a beszélgetést, a hallgatóságnak is lehetőséget adva az aktív részvételre.

PROGRAM

Előadóink és témáink:

·              Dr. Faludi Gábor, ügyvéd, az ELTE-ÁJK Polgári Jogi tanszékének egyetemi docense: „A nyilvánossághoz közvetítési jog értelmezésének egyes kérdései az EUB gyakorlatában”
·             Dr. Fehér Miklós Zoltán, az Igazságügyi Minisztérium főosztályvezetője:

„Az előzetes döntéshozatali eljárás jellegéből adódó hibalehetőségek”

·              Dr. Ficsor Mihály, a Szellemi Tulajdon Világszervezetének volt főigazgató-helyettese: „Az Európai Bíróság előzetes döntéshozatali eljárásának hatásköri, eljárásjogi és tartalmi kérdései a szerzői jogi ítéletek tükrében”
·             Dr. habil. Láncos Petra Lea, a PPKE-JÁK Európajogi Tanszékének egyetemi docense: „Az uniós jogi regionalizmus eszközei a gyakorlatban”
·             Prof. Dr. Nagy Csongor István, az SZTE-ÁJK Nemzetközi Magánjogi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára: „Az Európai Bíróság jogértelmezési primátusa: ki őrzi az őrzőket?”

 

Vitavezető:

  • habil. Grad-Gyenge Anikó, a BME-GTK tudományos és innovációs dékánhelyettese, egyetemi docens.

Üdvözlettel,

Tomori Pál

elnök

MSZJF