V. Copy21 blogshop – Call for Papers

2021. október 1-én megrendezésre kerül az ötödik Copy21 blogshop. Alább olvasható az esemény call for papers-e. Tarts velünk!

A Szerzői jog a 21. században blog 2009-es indulása óta törekszik a szerzői jog magyar és nemzetközi híreit tolmácsolni a hazai közönség számára. A blog weboldala 2016-ban formájában és tartalmában is jelentős változtatásokon esett át, 2020 óta pedig az IPHétfők podcast is a blogolás szerves része. A blog folyamatos megújulásának mára hagyománnyá érett elemeként idén ötödik alkalommal kerül megszervezésre a ©21 Blogshop.

A rendezvénysorozat célja, hogy lehetőséget teremtsen az érdeklődők számára informatív, innovatív, sokoldalú előadások meghallgatására, továbbá bármely, a szerzői jog iránt érdeklődést mutató személy számára előadás tartására. A rendezvényen „blogbejegyzésnyi terjedelmű” (10 perces) prezentációk hangoznak el. Előadóink között a gyakorló jogászokon és egyetemi oktatókon kívül a szerzői jogot tudományos igényességgel vizsgáló egyetemi hallgatókat (frissen végzett jogászokat) is örömmel látjuk.

Az V. ©21 Blogshop központi témaköre a 2021. június 1-én hatályba lépett szerzői jogi reform lesz. Előadásokat e tárgykörben, továbbá bármely más érdeklődésre számot tartó magyar vagy nemzetközi szerzői jogi témában örömmel várunk. A Blogshop első ízben ad majd otthont az első Szerzői jogi Könyvespult programnak, amelynek keretében a rendezvény helyszínén az elmúlt évek szerzői jogi kiadványai lesznek megtekinthetők/megvásárolhatók.

A rendezvény időpontja: 2021. október 1., 10:00 – 15:00.

Helyszín: BME, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar

Budapest, 1117 Magyar tudósok körútja 2. Q épület
(A rendezvény szükség esetén online kerül megtartásra.)

Az előadások max. 200 szavas absztraktját a szervezők részére a paku.dorottya.iren@szte.hu címre szíveskedjenek elküldeni. Az absztraktok leadási határideje: 2021. szeptember 3. Az előadás tartására kiválasztott személyek legkésőbb 2020. szeptember 10-éig értesítésre kerülnek.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ám a mindenkor érvényes közegészségügyi előírásokra tekintettel – szükség esetén – létszámkorláthoz köthető.

A programon való részvétel feltétele a Google Forms linken keresztül történő regisztráció. (Az előadás tartására felkért személyeknek nem kell regisztrálni!) A részvételi jog a programfüzet véglegesítését követően kerül visszaigazolásra.

További kérdéseikkel keressék a szervezőket a fent megadott email címen.

2021. július 13.

A Szervezőbizottság (Dr. Mezei Péter; Dr. Grad-Gyenge Anikó; Dr. Pogácsás Anett; Dr. Harkai István; Dr. Ujhelyi Dávid; Dr. Fodor Klaudia Franciska; Dr. Paku Dorottya)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük