Negyedik Copy21 Blogshop októberben! CALL FOR PAPERS!

A Szerzői jog a 21. században blog 2009-es indulása óta törekszik a szerzői jog magyar és nemzetközi híreit tolmácsolni a hazai közönség számára. A blog weboldala 2016-ban formájában és tartalmában is jelentős változtatásokon esett át annak érdekében, hogy a lehető legigényesebb módon szolgálhassa ki az olvasóközönséget. E megújulás további elemeként a blog szerkesztői a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karával együttműködve mindezidáig három ©21 Blogshopot rendezett.

A rendezvénysorozat célja, hogy lehetőséget teremtsen az érdeklődők számára informatív, innovatív, sokoldalú előadások meghallgatására, továbbá bármely, a szerzői jog iránt érdeklődést mutató személy számára előadás tartására. A rendezvény „blogbejegyzésnyi terjedelmű” (10 perces) prezentációk elhangzására ad lehetőséget. Az előadók körében a gyakorló jogászokon és egyetemi oktatókon kívül kifejezett örömmel várjuk a szerzői jogot tudományos igényességgel vizsgáló egyetemi hallgatókat (frissen végzett jogászokat) is.

A IV. ©21 Blogshop két központi témaköre
(1) a szerzői jog és mesterséges intelligencia, illetve
(2) a szerzői jog és a Digitális Egységes Piac.

Előadásokat e két tárgykörben, továbbá bármely más aktuális, érdeklődésre számot tartó szerzői jogi témában örömmel várunk.

A rendezvény időpontja: 2020. október 29., 10:00 – 15:00. 

A rendezvény – az ezzel kapcsolatos szabályoknak megfelelően – ONLINE kerül megtartásra.

Az előadások max. 200 szavas absztraktját a szervezők részére a pakudorottya2@gmail.com címre szíveskedjenek elküldeni. Az absztraktok leadási határideje: 2020. szeptember 25. Az előadás tartására kiválasztott személyek legkésőbb 2020. szeptember 30-áig értesítésre kerülnek.

A rendezvényen való részvétel ingyenes. Tekintettel arra, hogy a COVID-19 pandémia okozta egészségügyi követelményeknek való megfelelés érdekében személyes jelenlét mellett nem tarthatjuk meg a programot, érdemi létszámkeretet nem szabunk a részvételt illetően.

A programon való részvétel feltétele a https://forms.gle/qSZjumWTgXb85HRq9 linken keresztül történő regisztráció. A részvételi jog a programfüzet véglegesítését követően kerül visszaigazolásra.

További kérdéseikkel keressék a szervezőket a fent megadott email címen.

 

2020. szeptember 7.

A szervezők nevében,
Dr. habil. Mezei Péter, Ph.D.
a Szerzői jog a 21. században blog alapítója

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük