Észrevételek a CDSM-irányelv átültetésével kapcsolatban

Az Igazságügyi Minisztérium és az SZTNH május 8-án tette közzé felhívását a CDSM-irányelv átültetésével kapcsolatos tervezet nyilvános konzultációját illetően. Észrevételeimet véglegesítettem, melyet nem csak a megadott email címen a kodifikátoroknak küldtem el, de e helyütt megosztanék a blog olvasóival is.

Észrevételeim kapcsán egy tömör összefoglaló álljon itt. Néhány kritikus észrevételt tettem a paródia kivétel és az online tartalommegosztó szolgáltatókkal kapcsolatos rendelkezések kapcsán. Megfontolásra javasoltam további olyan gondolatokat, amelyek a tervezetet rendszertanilag vagy tartalmilag feszesebbé, helyesebbé tehetik (például az indokolások, egy-egy terminus technicus, a szöveg- és adatbányászat vonatkozásában), illetve megjelöltem néhány formai hibát, amelyek pedig szövegezés és szerkesztés szempontjából tehetik csiszoltabbá a szöveget.

Összességében nagyon jó volt látni, hogy előremutató, alapvetően átgondolt és következetes anyag született, amely csiszolásra szorul talán, de nagyon is jó kiindulópont az implementáció tényleges megvalósításához.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük