Cikkajánló #11.1: Fehér könyv a szoftverekről

Egy IP/IT kérdésekre szakosodott londoni ügyvédi iroda idén áprilisban webinart szervezett a szoftverekre vonatkozó jogi kérdésekről. Az esemény kísérőjeként kiadtak egy Fehér könyvet, amelyet most a blog olvasóinak figyelmébe is ajánlunk.

A dokumentum remek összefoglalót nyújt a szoftverekkel kapcsolatos aktuális kérdésekről, amely ezáltal kiváló bevezető olvasmány a témakör iránt érdeklőknek. Előnye még, hogy a technikai részleteket is leegyszerűsítve, közérthetően mutatja be, és hasonló módon ad áttekintést az ezekhez kapcsolódó jogi kérdésekről. Nem csak szerzői joggal foglalkozik, hanem IP jogokkal tágabb értelemben véve: a szabadalmi jog, illetve az AI kapcsán az üzleti titok által nyújtott védelem is napirendre kerülnek.

Külön kiemelném az open source licencekkel kapcsolatos elemzést, érdekes megfigyelni benne az aktuális trendeket, és a témával nem szorosabban foglalkozó jogászok/laikusok számára is érdekesen mutatja be a copyleft licencek jellegzetességeit.

A dokumentum ezen kívül foglalkozik még egyebek mellett a Google v. Oracle, az SAP v. Diaego ügyekkel, a data mining kérdésével, a nyilvánossághoz közvetítési joggal kapcsolatos legújabb fejleményekkel, illetve a Brexittel kapcsolatos kérdésekkel is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük