Mira T. Sundara Rajan vendégelőadásai Szegeden

Az Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet 2019. október 24-25. napokon az EFOP-3.4.3-as számú projekt támogatásával vendégül látta Mira T. Sundara Rajant, a szerzői jogok nemzetközi hírű kutatóját.

A kanadai professzor asszony az Intézet docensének, Dr. Mezei Péternek a meghívására látogatott Szegedre. 2019. október 24-én tantermi előadást tartott a szerzők személyhez fűződő jogainak történeti kialakulásáról, e jogok jogpolitikai indokairól, nemzetközi szabályrendszeréről, valamint a legjelentősebb bírósági ítéletekről. Előadásában külön kitért arra, hogy miként oltalmazza a személyhez fűződő jogokat az Egyesült Államok, amely bár a szerzői jogi ipar meghatározó országa, ám az irányadó nemzetközi egyezményekhez megkésve csatlakozott csupán.

Ugyanezen a napon Sundara Rajan professzor, Lois Fishman, los angelesi ügyvédnő és Mezei Péter részvételével könyvbemutatóra is sor került. A Sundara Rajan professzor asszony által szerkesztett „Intellectual Property in Central and Eastern Europe” kötet 2019-ben jelent meg a Cambridge University Press kiadónál. A kiadvány számos magyar és más közép-kelet-európai szerző, valamint további ismert nemzetközi szerzői jogász közreműködésével készült. A programon ismertetésre került a kiadvány megvalósításának története, illetve a három előadó egyaránt bemutatta saját írását a közönségnek.

Végül Sundara Rajan professzor asszony október 25-én módszertani workshopot tartott a Mezei Péter témavezetése mellett az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar Doktori Iskolájában hallgatói számára. A program keretében a hallgatók elsődlegesen a nemzetközi, összehasonlító kutatómunka módszertani kérdéseivel ismerkedhettek meg.

Mira T. Sundara Rajan szegedi vendégelőadásai az EFOP-3.4.3-as program 3-as alprogramjának („Nemzetköziesítés”) támogatásával valósult meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük