A szerzői jog és a közös jogkezelés aktuális kihívásai – meghívó

Az Artisjus tisztelettel meghívja Önt „A szerzői jog és a közös jogkezelés aktuális kihívásai” című szakmai konferenciára. A rendezvény apropója különleges és ünnepi: az Artisjus nyugalmazott főigazgatója, a modern hazai közös jogkezelés kiépítésének meghatározó személyisége, dr. Gyertyánfy Péter 75. születésnapját ünnepeli az eseményen.

Időpont: 2019. június 14. péntek. Érkezés és regisztráció 10:00-tól, kezdés 10:30-kor, várható befejezés: 13:30 (majd ebéd).

Helyszín: Artisjus Előadóterem (cím: 1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.)

A program nyelve: az előadások angol és magyar nyelven zajlanak, szinkrontolmácsolással.

Május 23-ig (csütörtökig) kérjük, jelezze részvételi szándékát E-mailben az alábbi címen:  kommunikacio@artisjus.com

SZAKMAI PROGRAM

A konferenciát Szinger András, az Artisjus főigazgatója nyitja meg, majd az alábbi előadások hangzanak el (nem feltétlenül az itt jelzett sorrendben):

Dr. DIENES-OHM Egon[1]: 50 év együttműködésben és barátságban
Prof. Dr. Gerhard PFENNIG[2] (DE): The making of the EU Copyright directive (Az európai szerzői jogi irányelv megalkotása)

 

Prof. Dr. Ferdinand MELICHAR[3] (DE): EU-wide neighbouring right for press publishers – a challenge to national legislators (A sajtótermékek kiadóinak EU-szintű szomszédos joga – kihívás a tagállami jogalkotás számára)
Prof. Dr. VÉKÁS Lajos[4]: Európai és tagállami nemzetközi magánjog

 

Dr. habil. GRAD-GYENGE Anikó[5]: A személyhez fűződő jogok védelmének evolúciója az Szjt. hatálya alatt
Dr. FALUDI Gábor[6], PhD: Az üres hordozó díjigény, mint sajátos kötelem

 

Mag. Dr. Gernot GRANINGER[7] MBA (AT): A look back at the amicable collaboration with the Maestro of Collecting Societies, Peter Gyertyánfy (Visszatekintés egy baráti együttműködésre a közös jogkezelés mesterével, Gyertyánfy Péterrel)
Eric BAPTISTE[8] (CAN): Collective management organizations, big data and technology. Toxic combination or winning formula? (Közös jogkezelő szervezetek + big data + technológia. Mérgező elegy vagy nyerő kombináció?)

 

A szakmai programot Körmendi Klára rövid zongorakoncertje követi, majd ünnepi koccintás és büféebéd zárja.

[1] Alkotmánybíró, egyetemi docens, Magyarország Európai Unió melletti brüsszeli Állandó Képviseletének korábbi helyettes állandó képviselője.

[2] Ügyvéd, szerzői jogász, 1978 és 2011 között a VG Bildkunst német vizuális alkotói közös jogkezelő vezetője, az Universität Mainz tiszteletbeli professzora.

[3] Ügyvéd, szerzői jogász, a 1984 és 2009 között a VG Wort német irodalmi közös jogkezelő vezetője, 1988 és 1993 között a nemzetközi reprográfiai szövetség, az IFRRO vezetőségének elnöke, a Ludwig-Maximilian Universität München tiszteletbeli professzora.

[4] Akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, számos egyetem díszdoktora, a polgári jog és a nemzetközi magánjog világszerte elismert szakértője és oktatója, a Ptk. főkodifikátora.

[5] A Budapesti Műszaki Egyetem habilitált egyetemi docense, szerzői jogász, a ProArt Szövetség a Szerzői Jogokért jogi tanácsadója.

[6] Ügyvéd, egyetemi docens, az Artisjus jogi tanácsadója.

[7] Szerzői jogász, muzikológus, az AKM osztrák zenei közös jogkezelő vezető jogásza majd igazgatója, a zenei jogkezelők nemzetközi konföderációja, a CISAC Európai Bizottságának elnöke

[8] A SOCAN kanadai zenei közös jogkezelő vezetője, korábban a CISAC igazgatója majd a Board elnöke

Korlátozott számban parkolóhelyet tud a szervező biztosítani az irodaháza mélygarázsában. Amennyiben erre igényt tart, kérjük, regisztrációjával együtt ezt is jelezze emailben rendszáma, az autó típusa és színe megadásával.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük