Szellemi tulajdonvédelmi workshop Szegeden

2018. május 15-én került megrendezésre a III. WIPS (Workshop on Intellectual Property Law in Szeged) című rendezvényünk. Az esemény keynote előadója Rainer Oesch, a Helsinki Egyetem emeritus professzora volt. A program további előadói pedig a Kar International and European Trade and Investment Law LLM képzésének hallgatói voltak.

A workshop céljaként eredetileg azt tűztük ki, hogy a szegedi LLM hallgatóink egyszerre részesüljenek oktatásban és adjanak számot saját szakmai felkészültségükről. Ennek részeként előbb Rainer Oesch előadását hallgathatták végig, amely a skandináv országok formatervezési, divatjogi és szerzői jogi gyakorlatának a részleteit elemezte, számos konkrét példán keresztül, kitérve skandináv szerzői jogi hagyományokra, speciális előírásokra. A színes példák kiváló bepillantást engedtek egy ritkán tárgyalt régió szerzői jogi életébe.

A hallgatók ezt követően a félév során elkészített házi-dolgozataikat prezentálták nemzetközi, európai és digitális szerzői jogi területeken. Így különös figyelmet kaptak az afrikai szellemi tulajdonvédelmi keretek, a szabadkereskedelmi és szerzői jogi vonatkozások, az Európai Unió Bíróságának joggyakorlata és a Digitális Egységes Piac Stratégia.

A rendezvényt a Dékáni Hivatal munkatársainak segítsége mellett blogunk két szerzője, jómagam és Harkai István szervezte. Íme néhány – nem túl művészi – fotó a rendezvényről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük