Conference on Innovation and Communications Law 2017 Szegeden

Szeged ad otthont az immáron kilencedik ízben megrendezésre kerülő CICL-nek. A rendezvénysorozat eddig olyan országokba látogatott el, mint Finnország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság vagy épp Kína. Most a Napfény városába, Szegedre, az Állam- és Jogtudományi Kar gondozásában, de földrajzilag az Egyetemi Könyvtárba érkezik a nagyszabású rendezvény.

A tények: majdnem negyven előadó, hét panel, két nap. Azt már meg sem számoltam, hány országból érkeznek előadók, de az közelíthet a húszhoz. (Szingapúrtól és Új-Zélandtól Kínán át az Egyesült Államokig számos érdekes helyről utaznak majd Szegedre a szellemi tulajdonvédelem kutatói és gyakorló jogászai.

A rendezvény programja ígéretes, iparjogvédelemről, valamint a szellemi tulajdon innovációs jogi, kommunikációs jogi, alapvető dogmatikai kérdéseiről, továbbá kulturális örökség megőrzéséről lesz alapvetően szó. A résztvevők kiváló fiatal tehetségek és rutinos, nemzetközileg elismert szakemberek keveréke lesz.

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz és regisztrációs díj fizetéséhez kötött. Talán meglepő ez utóbbi, ennek egyszerűen az az oka, hogy a program során három kávészünetet és két ebédszünetet is biztosítunk valamennyi résztvevőnek, és a regisztrációs díj ellenében az ezek keretében való fogyasztás korlátlanul lehetséges. (Azt már nem is mondom, hogy a szellemi tőkéért is bőven megéri ez a fajta „befektetés”.)

A programhoz egyébként számos kiváló cég/intézmény csatlakozott szponzorként: a Jutasi ás Társai, a Szecskay és Társai, a Sár és Társai Ügyvédi Irodák, a Danubia Szabadalmi és Jogi Iroda, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Pro-Art Szövetség a Szerzői Jogokért.

Bízzunk abban, hogy sokan eljönnek a Klebelsberg Könyvtárba! Találkozzunk Szegeden.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük