Haknitúra Lyonban

Nem először, és nem is utoljára „haknizok” Franciaországban. Ezúttal azonban minden eddiginél többet igyekeztem kihozni az útból. (Úgy is fogalmazhatnék, hogy örömmel tettem eleget valamennyi felkérésnek.) Mi is történt?

Lyoni útjaim kiindulópontja minden esetben a Jean Moulin Lyon 3 Egyetemen tartott digitális szerzői jogi előadásom, amit 18 órában, 4 nap tudok le. Ezúttal 30 hallgatóm volt, papíron, közülök több mint 25 rendszeresen bejárt. (Helyi kollégáim szerint a tény, hogy ez az utolsó hét, magyarázhatja a „lazaságot”.) A kurzus keretében a digitális és összehasonlító szerzői jogi alapokat néztük át, majd samplingeztünk, jogkimerüléseztünk, fájlcseréztünk és linkelgettünk egy kicsikét. Bízzunk benne, hogy ezek alapján összeállít a kép számukra – és a vizsgát is könnyen teljesítik majd.

the-protection-of-sport-moves-by-copyright-law_portraitKedd délelőtt volt szerencsém egy szokásos „conference” keretében, ami itt messze nem konferenciát, hanem egy egyszemélyes prezentációt jelent, a sportmozdulatokkal kapcsolatos kutatásomról beszámolni. Legnagyobb örömömre a helyi hallgatók jelentős észrevételekkel bővítették a gondolataimat, amelyek egy része a készülő könyvfejezetben is elhangozhat majd. Az esemény plakátját, amelyet a helyi kollégák készítettek, örömmel csatolom ehhez a beszámolóhoz.

Szerda este pedig a lyoni magánegyetemen, a Catholique Université de Lyon jogi karán tartottam előadást a digitális egységes piac stratégiájáról a helyi mesterképzéses hallgatóknak. Nem egyszerű, ráadásul még csak nem is elég „szaftos” kérdés, de az EU jog iránt érdeklődő francia hallgatóknak úgy gondolom, hogy kifejezetten érdekes témakörként szolgálhatott e kis foglalkozás.

Folytatás – Lyonban – reményeim szerint jövő késő ősszel. Addig is bár hiányolni fogom a fantasztikus lyoni éttermeket, de szakmai kihívásokban nem lesz hiány.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük