Szerzői jogi dömping Szegeden

2016. november 30-a dömpingszerű napnak ígérkezik majd Szegeden. Lesz itt PhD fokozatszerzési műhelyvita és habilitációs eljárás. Íme egy kis beharangozó mindkét eseményhez.

Időben elsőként Legeza Dénes István műhelyvitájára kerül aznap sor. A doktorjelölt „Egyszer mindenkorra és örökáron” A szerzői jog forgalomképessége Magyarországon a reformkortól 1952-ig című értekezését prezentálja a Jogi Kar Lófara épületének (Tisza Lajos krt. 54.) Kari Tanácstermében (1. emelet). A dolgozat elő-opponensei Faludi Gábor és Grad-Gyenge Anikó kollégák lesznek majd.

Ugyanezen a napon, de már egy kicsit később, 13 órai kezdettel tartom jómagam a tantárgyi habilitációs előadásomat „Az Európai Unió Bírósága joggyakorlatának hatása a linkelésre” címmel. A helyszín ugyanezen épület ugyanezen emeletén a Pólay terem. (A témába vágó gondolataimat korábban már publikáltam, sőt több helyen elő is adtam, ezúttal feszesebb időkeretben, egyetemi hallgatóságnak kell majd átadni ezt a tudást. 15 órakor kerül sorra – ismét a Kari Tanácsteremben – a tudományos habilitációs előadásra, amelyet „Sportmozdulatok szerzői jogi védelme” címmel tartok majd. E gondolatkísérlet egy készülő szerkesztett kiadványba kerül majd leadásra, és az InfoCopy Diákkörünk a 2016 tavaszi féléves kutatására is támaszkodik majd. A bíráló bizottság külső tagjai ezúttal is  Grad-Gyenge Anikó és Faludi Gábor lesznek. (Vagyis leginkább ők lesznek majd aznap lefárasztva…)

Bárki, akit érdekel bármelyik fenti előadás, várjuk szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük