No comment #2.12 – Trump trollkodja a szerzői jogot

A napokban több, a szerzői joggal összefüggő botrányba is belekeveredett az Amerikai Egyesült Államok következő elnökválasztásán, republikánus színekben induló Donald Trump.

A korábban napvilágot látott ügy kirobbantói szerint Trump feleségének, Melania Trump-nak, a clevelandi jelöltállító gyűlésén elhangzott beszédének egyes részei feltűnő hasonlóságokat mutatnak Michelle Obama nyolc éve, az akkori demokrata gyűlésen elmondott beszédével, vagyis „plagizálással” vádolják őt.

A beszédek összehasonlítása már elérhető a legnépszerűbb videómegosztókon (Forrás: youtube.com)

A leendő First Lady csapata az index.hu információi szerint azzal érvelt, hogy „ennyire hülyék már csak nem lettünk volna.” Ezt megítélni nem tudom, nekem mindenesetre a méltán elhíresült elnökjelölti beszéd jutott eszembe az Iron Sky című filmből.

 

 

Egy másik, Magyarországon eddig szélesebb nyilvánosságot nem kapott ügy is kibontakozóban van a tengerentúlon. A Queen egyik legnépszerűbb dalát, a „We Are the Champions”-t ugyanis úgy tűnik, hogy a jogosultak engedélye nélkül használták fel a republikánus gyűlésen. A problémát a RollingStone magazin dolgozta fel. A cikk szerint Trump csapata más alkalommal is engedély nélkül használt fel zeneműveket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük