Breaking News: Késik az uniós szerzői jogi reform

Úgy fest, hogy az Európai Unió már több alkalommal is késleltetett szerzői jogi reformja őszig (vagy akár még tovább) váratni fog magára, legalább is Andrus Asnip nyilatkozata alapján.

Forrás: en.wikipedia.org
Andrus Asnip, Észtország miniszterelnöke, és az egységes digitális piacért felelős európai biztos jelentette be, hogy az eredetileg folyó év tavaszára vagy nyarára tervezett, a szabad felhasználások körének bővítésével kapcsolatos irányelvtervezet várhatóan szintén folyó év őszére – pontosabban szeptemberére – fog csúszni.
A késleltetésre elsősorban a társadalmi és szakmai egyeztetés elhúzódása és kiterjesztése miatt volt szükség, mivel a jogosultak, tagállamok és társadalmi szervezetek egyaránt előre nem látott érdeklődéssel fordultak a téma irányába.
A digitális egységes piac szerzői jogi szempontból releváns elemeiről már a blogon is értekeztünk, és a fenti váratlan, bár nem példátlan társadalmi érdeklődés egyértelműen jelzi számunkra, hogy a szerzői jogban számos égető kérdés vár megválaszolásra (még ha a javaslat ezek nagy részét nem is érinti).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük