Hírmorzsák #5.19

Az amerikai ötéves (szerzői jogi) terv. Lezárult a Coty v. Stadtsparkasse ügy. Streaming minden mennyiségben. Dal+Szerző: WOMEX. Nyilvános a TPP szövege. – Hírmorzsák #5.19.


Az amerikai ötéves (szerzői jogi) terv – Az Egyesült Államok Szerzői Jogi Hivatala az elmúlt hetekben közzétett egy „ötéves tervet„, amelyben a szervezet előtt álló legfontosabb feladatokról olvashatunk. Bár e célok elég általánosak, összességében világosak és érthetők: a szerzői jogi jogszabályok hatékony képviselete, a szerzői jogi nyilvántartás hatékony kereshetővé tétele, pártatlan szakértői tevékenység nyújtása a kongresszus, a kormányzati szervek és a bíróságok részére, információs szolgáltatások és tájékoztatóanyagok nyújtása magánszemélyek és vállalkozások részére, technológiai fejlesztések a modern hivatali munkavégzés biztosítására, végül kiváló szakembergárda építése. Hajrá!

Lezárult a Coty v. Stadtsparkasse ügy – E blogon mi is beszámoltunk a Coty ügyről, amely a banki adatok szellemi tulajdonvédelmi jogsértések elkövetése esetén történő kiadásával összefüggésben született. Az IPKat blogon olvasható beszámoló szerint a német Szövetségi Legfelsőbb Bíróság meghozta a jogesetben a jogerős ítéletet, amely az EUB előzetes döntésével összhangban jóváhagyta az adatok kiadását.

Streaming minden mennyiségben – A streaming szolgáltatások jelentősége megállíthatatlanul nő. Az elmúlt hetekben számos olyan cikket találtam, ami ezt kiválóan igazolja. Ezeket különösebb elemzés nélkül örömmel megosztom az olvasókkal. Van itt szó a Netflix globális terjeszkedésének kihívásairól, a Pandoráról és a kihívóiról, az új Apple TV-ről, az internetes rádiózásról, végül az Amazon zenei streaming szolgáltatásáról is.

Dal+Szerző: WOMEX – A WOMEX rendezvénye már lefutott ugyan, mire ezt a Hírmorzsákat közzéteszem, ám az Artisjus által külön erre az eseményre publikált Dal+Szerző különszám fennmarad. Az angol nyelvű kiadvány a konferencia résztvevői (2500+ fő!) részére készült, hogy megismertesse az ide látogatókkal a magyar zene néhány aktualitását, illetve örökzöldjét.

Forrás: Imperial & Global Forum

Nyilvános a TPP szövege – Amely az IPWatch oldalról ezért simán el is érhető. Ugyanitt azonban kiváló helyzetjelentéseket is kaphatunk az elsődleges reakciókról, a várható amerikai és japán fejleményekről. Hosszú, de izgalmas anyag.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük