Bemutatjuk: IPCuria.eu

Van olyan, amikor hirtelen, akaratlanul is rálel az ember egy olyan oldalra, amit már hosszú ideje szeretett volna megtalálni, eddig sikertelenül. Számomra, és egyúttal e blog számára ilyen az IPCuria.eu. Nézzük meg, miért is fontos ez nekünk.

Az Európai Unió Bíróságának döntéseit előszeretettel elemezzük e blog hasábjain. Ugyanakkor ezek az elemzések rendre azt követően történnek meg, hogy valamely blogon egy előzetes döntésről olvasok (rendre az IPKat vagy az 1709Blog oldalain, ugyancsak elég gyakran Eleonora Rosati tollából). Nagyon szeretem az EU Law Radar oldalt is, amelyen minden tárgykörben olvashatunk az előzetes döntéshozatali eljárások hátteréről, nemzeti háttérinformációkkal megspékelve. Ettől azonban még nem vagyok naprakészebb a ítéletekről.

No de mostantól! A fent említett IPCuria.eu oldal nagyon egyszerű architektúra mellett szépen rendszerezi az öt legfrissebb szellemi tulajdonnal kapcsolatos előzetes döntést, indítványt, valamint az Elsőfokú Bíróságról érkező ítéletekkel szemben benyújtott fellebbezéseket, illetve az elbírált fellebbezéseket. Keresőmotor is társul mindehhez, ahhol a szellemi tulajdonvédelem egyes területei (pl. szerzői jog), jogforrásai (irányelvek), szakaszai (pl. InfoSoc-irányelv 2. cikk) szerint is rákereshetünk az ítéletekre. Ez így hihetetlenül értékes szekunder forrás(gyűjteménnyé) teszi az oldalt.
Egy szó mint száz, mindenkit arra bíztatok, hogy látogasson el az oldalra, és ha Twitterezik (én nem, de most hirtelen ezért nem is fogok), akkor íratkozzon fel a legújabb csiripekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük