Őszi haknitúra

Rendre be szoktam számolni szerzői jogi „haknijaimról” e blogon, és e szempontból az idei ősz is elég sűrűnek ígérkezik. Íme egy rövid, vázlatos összefoglaló arról, merre visz majd utam az elkövetkezendő három (talán négy) hónapban.

A programok egy része hazai eseményhez köthető. Szeptember – annak is különösen egy hete – ebből a szempontból kifejezetten telített lesz. Szeptember 25-én a Magyar Igazságügyi Akadémián lesz jelenésem, hogy másfél órában prezentáljak a P2P fájlcserélés fejlődéstörténetéről. Az időkeret ennyit enged majd nekem, a jogi vonatkozásokat más kiváló kollégák fogják előadni a jelenlévőknek. Másnap, szeptember 26-án Szegeden a Kutatók Éjszakája keretében esti/éjszakai szerzői jogi előadást tartunk Hajdú Dóra kolleginával. A téma teljességgel improvizatív lesz. Az alapoktól indulunk (mi a mű, mik a jogok, kivételek), ez biztos, ám a közönség lelkesedésétől és érdeklődésétől függően bárhová kilyukadhatunk. Október 17-ére is jut egy pesti út: a Pázmányos és svéd kollégák által szervezett Third Comparative Law Workshop keretében tervezek előadást tartani a jogkimerüléses kutatásaimról.
Ráadásul a jogkimerülésről nem csak itt fogok beszélni. Még szeptemberben irány Bécs, ahol a SCIPLAW konferencia keretében – kb. 25 másik kutató előadása mellett (melyek közül egy a ReDigi ügyre fókuszál) – én is szóhoz jutok majd. Ha minden igaz, fejenként 30 perc előadás és 15 perc vita vár ránk itt. Ez már komolynak ígérkezik. Novemberben hasonló témával, de más részkérdésekkel utazok Varsóba a CopyCamp 2014-es konferenciájára. Sőt, ha összejön, akkor még Lyonban is szervezünk a helyi szerzői jogász kollégákkal egy kerekasztal-beszélgetést a témát illetően, november 20-ára vagy 21-ére.
Mindezeken felül – a jelenlegi állás szerint – október végén szokásos turkui finn, illetve november második felében lyoni francia oktató utamra. Finnországban, immáron a francia mintához hasonlóan, 18 órában fogok előadást tartani egy hét alatt, ami az általam nagyon kedvelt finn légkör ellenére is nagy kihívás lesz. Főleg amiatt, mert az előadási napok valamelyikén egy nyilvános prezentációt kell tartanom turkui oktatók előtt. Ennek jelentéséről és jelentőségéről egyelőre nem mondanék többet, amint lehet, megosztom a fejleményeket az olvasókkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük