Cikkajánló #3.10 – ProArt kézikönyv a szerzői jogokról

Ritkán fordul elő, hogy reklámozzak valamit (habár végső soron a cikkajánló rovat is erre szolgál), azonban most feltétlenül így fogok tenni. Kollégák egy csokra ugyanis nem kevés munkát fektetett abba, hogy elkészítsen egy olyan kézikönyvet, amely a szerzői jog témakörét ne csak elméleti, de gyakorlati irányból is megközelítse. A kötet elkészült – és ingyenesen letölthető.

Forrás: ProArt
A kötet kiadását a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért egyesület adta ki. A kötet szerkesztője Grad-Gyenge Anikó. Akinek ez a név még nem volna elég, olvassa végig a közreműködő szerzők listáját is: (Anikón túl) Békés Gergely, Bérczes László, Financsek Zsuzsanna, Gondol Daniella, Horváth Katalin, Jókúti András, Kabai Eszter, Lábody Péter, Lukácsi Péter, Molnár Alexandra és Szesztay-Szép Eszter. A kötet lektorálását Faludi Gábor, Horváth Péter és Kelemen Sándor vállalta magára. A ProArt honlapján (ahonnan a kötet egy név, e-mail cím és szervezet megadása után ingyen letölthető) az alábbi reklám olvasható:

„A szerzői joggal foglalkozó szakembereknek szóló hasznos kiadványhoz juthat, aki honlapunkról letölti a Kézikönyv a szerzői jog érvényesítéséhez című kötetet. A mű a jogkereső jogosultak, felhasználók, hivatásos és alkalmi jogalkalmazók számára készült tudományos gondossággal, pontossággal.”

A kötet amúgy terjedelmes, kimerítő és valóban igényesnek tűnik. Amint időm engedi, én is végig olvasom, s erre biztatok minden olvasót!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük