„Futottunk még, de ott voltunk”

Péter rezignáltan így foglalta össze a helyzetet, miközben Facebookon közvetítettem neki a Goldenblog 2012 díjátadását, amire Bélával ketten mentünk. A díjátadón sok vigaszt ez persze sem jelentett, pedig tulajdonképpen igaza volt: a lényeg, hogy idén bejutottunk a Goldenblog top 10-be!


A legtöbb blog a blogger kezdeti lelkesedésének lanyhulásával szépen lassan feledésbe merül. Még ha túl is éli az adott blog ezt a korai életszakaszt, akkor még ott a feladat, hogy olvasótábort találjon magának, meg kommentelőket és szépen lassan beilleszkedjen a blogoszférába. 2010 elején, amikor a blogunk (ekkor még csak Péteré!)  már túlélte az első pár hónapját a hét-nyolc olvasó egyikeként  biztos voltam abban, hogy a blog életében az számít majd sikernek, ha ezt a nyolc ismerősből álló olvasótábort Péter meg tudja háromszorozni és sikerül idevonzania a szakmai olvasótábor egy apró részét. Ezek két és fél éve teljesen reális elvárások voltak, ha viszont ma belegondolok, hogy azért vagyok csalódott, hogy nem nyertünk Goldenblog díjat…

A Goldenblog és a HVG engedélyével
(by Gyömbér Béla)

A rendezvény egyébként meglepően színvonalas volt és profin folyt, a felkonfok rövidek voltak, minden kategóriának csináltak egy intro videót, ami alatt egy dj játszott (lehet, hogy live act-elt, nem is csak játszott, ezt nem láttam), alig egy óra alatt át is adták a díjakat. A díjátadás előtt egy kerekasztal-beszélgetés volt, aminek a témája a Goldenblog idei mottója, a „blogs not dead” volt, ezt én lekéstem, Béla talán elkapta a végét, majd bekommenteli, ha így volt. Kb. húsz perccel a díjátadó kezdetét követően jutottunk el a mi kategóriánkig. Azt tudtuk a top 10-be jutott blogok olvasottságából, hogy a közönségdíjat biztos nem mi fogjuk elvinni, de a szakmai díjban azért reménykedtünk, végül a Puli Space vitte el. Azt már csak otthon olvastam, hogy tízből a tizedikek lettünk, úgyhogy ez a nyerés mégse volt olyan közel, de ahogy fentebb írtam: bejutottunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük