Holnap megjelenik a könyvem

Hosszú ideje dolgoztam rajta, lassan két hónapja sikerült végre félretennem „A fájlcsere dilemma” című könyvem kéziratát. Azóta a HVG-Orac komoly munka mellett elkészítette a nyersanyag nyomdakész változatát, korrigáltuk, amit kellett (pontosabban, amit észrevettünk). Végül – ha minden jól megy – akkor a holnapi napon hivatalosan is megjelenik végre a könyv.

Az érdeklődőknek máris mellékelem a borítót, melynek használatára maga a kiadó adott engedélyt. A borító nem olyan, mint például Bodó Balázs fájlcserével kapcsolatos munkájának fedlapja, a színek és a forma ugyanis igazodik a kiadó Infokommunikáció és Jog könyvsorozatának dizájnjához. Amúgy is bízok benne, hogy a beltartalom sokkal fontosabb lesz minden olvasó számára, mint a külcsín (amellyel azért nagy baj nincs szerintem).
Néhány fontos információ: a kötet nem csak papíron, de elektronikus könyvként is megvásárolható lesz. Eddig nem kevesen érdeklődtek ezen opció felől. Bízok benne, hogy ezzel a lehetőséggel sokan élni fognak majd. A kötet ára az ilyen szakkönyvek árához képest szerintem arányos, 2990 Ft-ba fog kerülni. Ugyanakkor maga a kiadó is gyakran (méghozzá minden hónap első hétfőjén) tart olyan vásárlói napokat a kiadói könyvesboltban, ahol kedvezményesen lehet majd a kötethez hozzájutni. Sőt, fontos információ, hogy a kiadó honlapján diákigazolvány ellenében 15%-os kedvezményt kaphat minden érdeklődő. Így a vételár még jutányosabb, szerintem.
Némi reklám: több kollégával is beszélgettem már a lehetőségről, szerencsére nyitottnak tűnik mindenki. Vagyis: reményeim szerint az ősz során több helyszínen [Budapesten és más város(ok)ban is] tervezek könyvbemutatót tartani, ahol a témáról, a kötetről beszélgetnénk majd az egybegyűltekkel. Ugyanis engem nem feltétlenül az motivál, hogy elmondhassam, amit gondolok, hanem leginkább az, hogy meghallgassam, ki miként vélekedik a témáról. Esetleg másként, mint én, s miért.
Úgyhogy mindenkit arra buzdítok, hogy vásárolja meg a kötetet. Az ára nem csekély, de nem érzem borsosnak sem. Persze nem vagyok teljesen naiv. Gondolom, hogy előbb-utóbb, így vagy úgy, de „más” csatornákon is elérhető lesz a kötet. Épp a könyvben igyekeztem annak a gondolatomnak hangot adni, hogy jelenleg komoly erkölcsi válság jellemzi az egész szerzői jogi ipart. A fájlcserélők hangzatosan kritizálják a kiadókat, filmgyártókat stb. a rugalmatlanságuk miatt, ugyanakkor (avagy épp ezért) fizetni sem igazán hajlandóak az alkotóknak. Én most csak annyit mondanék: legyenek épp a fájlcserélők egy kicsit mások, nyissanak ők elsőként. Vásárolják meg a kötetet, e-könyvként, ha az tetszetősebb. (S még mielőtt valaki megvádol azzal, hogy saját malmomra hajtom itt a vizet, hadd jelezzem: ez nem igaz. Európai Uniós forrásból kutattam, s ennek feltétele, hogy én egy fityinget sem kereshetek ezen a kiadványon, bármennyi is fogyjon belőle.)

Update: És íme!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük