Újabb sikeres bloghónap

Februárban egyszer már örömömet fejeztem ki aziránt, hogy a szerzői jog szűk szakmai területét érintő miniblogot relatíve szép számmal olvassák az emberek. Azóta immáron hetedik alkalommal fordult elő, hogy 1000+ megtekintést mért a Blogger. 2011. július azonban minden eddigi várakozásomat felülmúlta: a mai napot egyelőre hozzá nem számítva 2400+ megtekintése volt a Szerzői jog a XXI. században blognak e hónapban. (Végül 2496-nál állt meg a számláló.)

A hónap során született írások közül a fájlcsere technológiai fejleményeivel kapcsolatos bejegyzésem – köszönhetően az ITCafé merítésének – már az abszolút listám 5. helyére ugrott fel közel 200 megtekintéssel. A zeneiparban megfigyelhető új online üzleti modellekkel kapcsolatos posztom pedig már csak néhány kattintásra van az „örök” ranglista 10. helyétől.

A bejegyzések (a mait leszámítva 22 darab) közül összesen négyet közölt le más oldal is (ezúttal mindet az ITCafé), illetve négyet posztoltam másik oldalra is (kettőt az ESZERINT blogra, kettőt a nemrég indult közösségi hírportálra, a Gépnarancsra). Kommentek is érkeztek szép számmal, bár nem több az átlagosnál.

Ami a közönséget illeti: az elmúlt hónapban volt egy (vagy több?) nagyon aktív olvasóm Nagy-Britanniából. A ranglistát természetesen a magyar olvasók vezetik még így is. Ezen felül amerikai (3.), német (4.), belga (5.), svéd (6.), román (7.), olasz (8.), finn (9.) és szerbiai (10.) olvasók fértek fel a listára.

Ami a forgalom forrásait illeti, az ITCafé szoros versenyben szorult a dobogó második fokára, a győztes természetesen a Google. Nyár lévén a bejegyzéseimet olvasók egy része minden bizonnyal jobban hanyagolja a Facebookot, ezért onnan most relatíve kevesebb megtekintés érkezett. Újonnan lépett színre azonban az IWIW is, ahol csak mostanság kezdtem el linkelni a bejegyzéseimet, illetve a már említett Gépnarancs.

Mindezek fényében őszinte köszönet e blog minden olvasójának!

Nem kétlem, hogy jelenlegi formájában a blog elérte a csúcsát. Egyetlen szerzőként ennél (összesen a maival együtt 23 bejegyzésnél) többet szerintem nehéz és szükségtelen is lenne írni egy hónap alatt. Abban azonban biztos vagyok, hogy amint a nyári „uborkaszezon” lemegy, és ismét kiváló, tartalmas hírek jönnek majd, akkor e blog látogatói továbbra is jókat fognak majd olvasni. És persze bízok abban, hogy az eddigi másfél éves lelkes munka elég lesz arra, hogy legalább néhányan szavazzanak a Goldenblog versenyen a Szerzői jog a XXI. században blogra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük