Mi a helyzet? – Új sorozat

Elérkeztünk a nyári időszakhoz, amely a munkahelyi elfoglaltságok csekély súlyú csökkenését eredményezi. Épp ezért új ötletem támadt. Az elmúlt fél év legérdekesebb és legnagyobb érdeklődésre számot tartó szerzői jogi eseményeinek fejleményeiről naprakész elemzéseket fogok heti egy-két alkalommal posztolni. A sorozatnak a „Mi a helyzet?” címet adom.

2011-ben e mini blog szép látogatottsági mutatókat tudott felmutatni. A statisztikákból ráadásul az is világosan kivehető, hogy a blogra kik és hogyan jutnak el. Az olvasók többsége ráadásul nem a Facebookról érkezik ide, hanem a keresőmotorokba beütött kulcsszavak találati eredményei közt talál rá egy-egy bejegyzésre. A „Mi a helyzet?” sorozat célja ezért az, hogy a nagyobb érdeklődésre számot tartó, ám relatíve régi események aktuális fejleményeit juttassa el az érdeklődőknek. Ez egyben azt is lehetővé teszi, hogy e blog ne csak statikus, hanem dinamikus forrásként naprakészen tartsa lelkes olvasóit.
Miről igyekszek majd összefoglalót készíteni? A sor hosszú lehetne, ezért első nekifutásra csak az alábbiakra gondoltam:
A The Pirate Bay is a felhőkben jár. (08.31.) – És ha már cloud computing: szerintem az MP3Tunes ügyben hozott döntésről közzétett elemzésem is megér egy olvasást!
– Aktuális hírek a sampling világából: az első dán ítélet sampling ügyben (10.25.)
– Mi a helyzet a direct download link szolgáltatókkal?
– Fájlcseréléssel kapcsolatos jogérvényesítési dilemmák.
– Számadatok a fájlcsere hatásairól.
– Új online üzleti modellek a filmiparban.
– A három csapás törvények aktualitásai.
Kezdés jövő héten! (A változtatás jogát fenntartom!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük