Fordul a kocka? A RapidShare megúszta

Korábban is beszámoltam már RapidShare ügyekről, illetve még cikkeztem is erről tavaly, ezért érdekes meglepetésként ért engem is, hogy a RapidShare-t másodfokon nem találta vétkesnek a düsseldorfi fellebbviteli bíróság a fogyasztók által elkövetett jogsértésekért. Sajnos mindezt egyelőre még csak egy TorrentFreak hír alapján tudom leírni, az ítéletet még be kell valahonnan szerezni, ugyanis mindenképpen rejthet magában érdekességeket.

A híradás szerint ugyanis a bíróság úgy találta, hogy a kulcsszavas szűrés nem elég hatékony, az egyenként történő ellenőrzést pedig a RapidShare elegendő munkaerő híján nem képes végezni, végül a bíróság azt is elvetette, hogy a fájlok kiterjesztése mentén (pl. RAR fájlok) szűrjék a tartalmakat, mivel ez utóbbi esetben semmi sem bizonyítja hitelt érdemlően, hogy jogsértő tartalom bújik meg az adott link mögött.

Ezen érvek közül a harmadik ennyi alapján tökéletesen helytállónak tűnik, az elsőről szívesen olvasnék még, mert ez így egyelőre biankó, a közbülső viszont szinte necces, mivel ez kb. arra sarkallhatja a hosting szolgáltatókat, hogy mindössze az elemi fennmaradáshoz szükséges létszámú admint alkalmazzon csak, így ugyanis sikerrel lehetne arra hivatkozni, hogy a jogellenes tartalmak kiszűrésére már nincs idő és energia.

Hangsúlyozom persze ismét, hogy ez csak egy TF hír volt. Az ítéletet valahonnan majd igyekszek begyűjteni, és összetettebb képet adni róla.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük