Bezár a bazár…

Ahogy arról korábban már én is írtam, az isoHunt 2010 elején vereséget szenvedett a vele szemben szerzői jogsértések miatt indított perben. Az oldal üzemeltetője, Gary Fung, ezek után egy „Lite” verzió indításával igyekezett olyan torrent oldalt biztosítani, amellyel nem ösztönzi, bátorítja a felhasználókat a jogellenes megosztásra. Később az ítélettel szemben fellebbezést is benyújtott.

Most úgy tűnik, hogy a helyzete reménytelenre fordul, ugyanis az eljáró bíróság egy napos határidővel elrendelte, hogy a szolgáltató helyezzen üzembe egy olyan kulcsszavas kereső programot, aminek a segítségével az alapügy szerzői jogosultjainak a tulajdonában lévő jogvédett tartalmak blokkolhatók lesznek.

Az oldal nyitó felületén egyébként április 5-ei dátummal egy olyan tájékoztatás olvasható, amely szerint amíg nincs konkrét bírósági rendelet, addig biza az amerikai fogyasztók is keresgélhetnek torrenteket. Nos, helyi, azaz baltimore-i idő szerint 11:10-kor tettem egy kísérletet, és valóban még elérhető Robbie Williams „Reality Killed the Video Star” albuma, és „A hét mesterlövész” Blu-Ray verziója is.

Mivel mára már van programom, így sajnos nem fogok tudni óránként ránézni az oldalra, de este még valamikor megnézem, van-e változás.

One thought on “Bezár a bazár…”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük