Konferenciák Budapesten

A szellemi tulajdon világnapjának tiszteletére jövő pénteken, alias 2010. április 23-án két nagyon érdekes konferencia is lesz – sajnos részben egy időben – Budapesten. Az elsőt a Magyar Szabadalmi Hivatal szervezi, és az IP jog valamennyi ágát felölelő előadásokra lehet számítani. A programra itt ugorhatunk. A programból kiemelkedő lehet Gyenge Anikó előadása, amiben a hazánkra, mint az EU soros elnökséget hamarosan átvevő országra, az IP jog terén tapasztalható kihívásokról, célkitűzésekről hallhatunk majd. Ezen felül védjegyjogi és szabadalmi jogi előadás is hallható lesz, és a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület is beszámol cselekményeiről.

Én ez utóbbiakon előreláthatólag nem fogok már jelen lenni, mert igyekszek átrohanni a Millenárisba, ahol a könyvkiadás és a könyvkereskedelem elektronikus környezetben meglévő lehetőségeiről tartanak konferenciát. (Program itt.) Ebben aztán van minden, mi szem-szájnak ingere. Legalábbis az enyémnek. Az Google Books Projectről és az Europeana-ról fogunk tudni hallani, illetve például a magáncélú többszörözés is felmerül. A kerekasztal beszélgetésekre ingyen és bérmentve be lehet jutni, de ne ez legyen a motivációs tényező a megjelenésnél!

4 thoughts on “Konferenciák Budapesten”

 1. Dani says:

  Nem hiszem, hogy egyelőre tömegeket mozgat ez a blog, de ha valaki ezért jönne, akkor szólok, hogy az első konferencia meghívásos.

 2. Dani says:

  Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

 3. Dani says:

  Jé ilyet se láttam még, duplán kommenteltek és ezt az üzenetet adta, amikor kijavítottam

 4. Dr. Mezei Péter, PhD says:

  Egészen pontosan előzetes regisztrációhoz kötött. Sajnos azonban a regisztrációs határidő múlt pénteken lejárt… Szóval tulajdonképpen mindegy.

  Egyébként ne is a blog miatt jöjjenek az emberek ilyen helyekre, hanem az ott hallhatók miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük