Elfogadták a Digital Economy Billt

És akkor íme a legfrisebb (bár már egy napos) hír: az angol Képviselőház megszavazta a Digital Economy Billt. A szavazás egyik érdekessége, hogy a lehetséges 650 képviselőből csupán 236-an adták le voksukat (189-47-es arányban) – azt hiszem angol alkotmányjogi ismereteimet gyarapítandó utána kell járnom, hogy lehet Angliában 36%-os jelenlét mellett érvényesen szavazni…

Persze mindez sok érdekes kérdést vet fel, leginkább azt, hogy a törvénnyel mit fog kezdeni a következő kormány, módosít-e rajta, esetleg hatályon kívül helyezi. Ha pedig nem, lehet hatásos lesz a törvény? Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Update#1: Nagyon hasznos anyag érhető el az ESZERINT blogon, Békés Gergely írása nyomán. Eszerint ugyanis a Digital Economy Bill gyakorlati megvalósításával kapcsolatban az angol médiahatóságnak lesz szerepe, s erre tekintettel a hatóság közzétette a jövőbeli eljárásokkal kapcsolatos részletszabály-TERVEKET. Ezeket az alábbi linken keresztül (Békés Gergely bejegyzésének kötelező átolvasása után) lehet elérni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük