Megnevezték a P2P vadászokat

Nem sokkal azután, hogy a HADOPI logóját nyilvánosságra hozták, megnevezték a bírósági eljárások beindításához elengedhetetlen bizonyítékok gyűjtésére hivatott céget is. A francia alapítású, de az Egyesült Államokban is aktívan jelen lévő Trident Media Guard jó ideje ismert a fájlcserélés megakadályozására hivatott technológiák fejlesztéséről, illetve ezek használatáról. Így többek között nekik tudható be több hamis torrent fájl terjesztése is. Rendkívül érdekes, hogy éppen mostanában igyekeznek egy anti-P2P szabadalmat bejegyeztetni az Egyesült Államokban.

A TMG jelenleg képes napi 25.000 jogsértést is rögzíteni, s úgy nagyjából napi 10.000 felszólítás kiküldésére fognak törekedni. Másod- és harmadgenerációs alkalmazásokat is figyelni kívánnak, sőt vélhetően még a DDL szolgáltatókat (különösen a RapidShare-t) is ellenőrizni fogják.

A konkrétan alkalmazott technológia egyelőre nem ismert, de szinte biztosra vehető, hogy a TMG elég hamar védekezésre fog majd kényszerülni állítólagos alkotmányos alapjogok megsértésének vádja miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük