Újabb publikációs dömping…

Az elmúlt egy-két hétben több olyan publikációm is megjelent, amelynek már vagy itt volt az ideje vagy épp végső formát nyert. Nézzük őket, ahol tudok adni, ott linkekkel.

Így rögtön az első olyan tanulmány, amelynek már bőven itt volt az ideje, egy szellemi tulajdonvédelmi „túlkapásokkal” foglalkozó szerkesztett kötet egyik fejezete volt. Ebben az Egyesült Államok egyik legismertebb, túlzó kártérítést eredményező fájlcsere-peréről, a Jammie Thomas-Rasset döntésről írtam. A kötet hasonló érdekességekkel van teletűzdelve, ajánlom mindenkinek a figyelmébe. Itt érhető el a Bloomsbury-nél megjelent kötet. (A kéziratom innen érhető el.)

Ugyanazon a napon, hogy a fenti fejezetről hírt kaptam, a GRUR-International legújabb száma is megjelent, amelyben végre kijött az a jó pár hete előzetes publikációként elérhető tanulmányom, amelyet Alina Trapovával együtt jegyeztem, és amelyben a robotújságírás szerzői jogi vonatkozásait jártuk körbe jogi, technológiai, üzleti és médiatudományi oldalról. Ezt a cikket nagyon élvezetem megírni. A tanulmány előfizetőknek az Oxford kiadó oldalán itt érhető el. (A kéziratom innen érhető el.)

Harmadikként lisszaboni utam alatt jutott fülembe a hír, hogy megjelent a Sportjog idei első száma, amelyben egy rövid elemzést írtam egy uniós sport és szellemi tulajdonvédelmi jelentésről. Kiváló kutatási anyag, amely az uniós tagállamok szerzői- és sportjogi előírásait és joggyakorlatát elemezte a sportközvetítésekkel kapcsolatos jogsértések és jogérvényesítés vonatkozásában. Sajnos ehhez az anyaghoz nem tudok linket adni, mert a kiadó nem teszi online elérhetővé a publikációkat.

Végül ugyancsak a lisszaboni út alatt hallottam, hogy végre hivatalosan és kompletten megjelent az Interactive Entertainment Law Review idei első száma, amelybe Harkai Pistivel közösen adtuk le egyes közvetítő szolgáltatók végfelhasználói szerződéseinek empirikus elemzését tartalmazó tanulmányunkat. Ez a publikáció szerencsére teljes mértékben hozzáférhető a folyóirat weboldalán – egészen pontosan itt.