Programajánló: 21. GDE a metaverzum IP világára gyakorolt kihívásairól

A Global Digital Encounters (GDE) csapata június 29-én rendezi meg a Fide Foundation és TIPSA (Transatlantic Intellectual Property Academy) támogatásával a soron következő, 21. GDE programját online formában „The Metaverse As A Challenge To Classical IP” címmel, amit ezúton is szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani.

A metaverzum folyamatos fejlődésben van, így mára központi szerepre tett szert az üzleti világban is. A kulcsfontosságú gazdasági ágazatokban történő tömeges felhasználása jogi következményekkel is jár, és valódi kihívásokat jelent különösen a szerzői és a szomszédos jogok, valamint védjegyjog és a szabadalmi jog számára. Ezért az új üzleti modellek hatékony működése érdekében sürgősen tisztázni kell a metaverzum és a klasszikus IP kapcsolatában rejlő problémákat. Ezt a kérdéskört fogják körüljárni Andrés Guadamuz (University of Sussex) és Gregor Pryor (Global Entertainment and Media Industry Group, ReedSmith) Michaela MacDonald (Queen Mary University of London) moderálásával a szerdai online esemény során.

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs felület, bővebb információ a programról, ill. az előadókról, valamint hasznos olvasnivalók a metaverzum, NFT-k és az IP kapcsolatáról innen érhetőek el.