ReCreating Europe General Meeting Amszterdamban

28. hónapjába lépett a reCreating Europe H2020-as projektünk, és 26 hónap elteltével ismét elérkezett a lehetőség, hogy a kutatócsoportok élőben találkozzanak egy general meeting erejéig. A rendezvényre április 5-én került sor az Amszterdami Egyetemen, az IViR könyvtártermében.

A romantikus gondolatokat tegyük félre (elég annyi, hogy volt, akivel először találkoztam élőben, volt akivel az a bizonyos 26 hónappal ezelőtti rendezvény volt az utolsó személyes érintkezés, sőt, volt akivel 2018-ban futottam össze a mostanit megelőzően), és emlékezzünk meg a lényegi, szakmai kérdésekről.

A general meeting lényegét tekintve egy projekt-előrehaladási találkozó, ahol a munkacsoportok tagjai a eddig elért eredményeiket prezentálták, a hátralévő feladataikat (és azok ütemtervét, a megvalósíthatóság rizikóit) tisztázzák, és – ami kiemelten fontos – próbálnak olyan keresztmetszeteket találni a kutatások között, amelyek extra hozzáadott értéket jelenthetnek a háromnegyed év múlva véget érő projekt keretében. (Ilyennek tűnik az „access to culture” fogalmának az egységes alkalmazása, amely jelek szerint komoly nehézséget jelentett az egyes munkacsoportok tagjai számára – legalább háromféle értelmezéssel dolgoztak az egyes kutatók.) A GM a jövőbeli szervezési kérdések megbeszélésének is teret enged. Így került átbeszélésre, hogy jó eséllyel a következő GM-nek épp Szeged ad majd otthont – hamarosan kiderül.

Végül íme egy kis fotószelekció az eseményről. (Több készült, de azért mindent nem akartam idemásolni.)