Publikációs dömping…

A tanulmányok/könyvek megjelentetése sok időbe telik, mégis csak a véletlen műve, hogy egyszerre több is közel azonos időpontban jelenjen meg. Nos, most ez nálam így jött össze. Íme egy kis kedvcsináló a legújabb tételekről…

Időben és számomra jelentőségét tekintve is a sorban első a február 21-e óta elérhető „Copyright Exhaustion” kötetem második kiadása. Az első kiadás 2018-as megjelenését követően két évvel nekiálltam friss verziót készíteni. Kellett, mert jött a Brexit, jött a ReDigi másodfokú döntés, a Tom Kabinet ügyben is előzetes döntést hozott az Európai Unió Bírósága. A tanulmányok pedig csak gyűltek, fontos téma volt a jogkimerülés az elmúlt évek során. Közel 50 oldallal hosszabb lett így a 2. kiadás, benne elhelyeztem egy elemzést a Marrákesi Szerződésről, a jogkimerülés taxonómiájáról, sőt még Ed Sheeren neve is felmerült.

Másnap jött a szuper hír, hogy Harkai Pistivel közös cikkünk végre elérhető „advanced access” jelleggel – sajnos csak előfizetőknek – az Interactive Entertainment Law Review hasábjain. A témakörről már sokat fecsegtünk rendezvényeken, sőt a folyóirat külön rendezvényt szervez nekünk március elejére Uma Suthersanen és Eleonora Rosati opponenciája mellett. A tanulmányunk az SSRN oldaláról itt elérhető.

És nagyon hamarosan folytatás következik. Napokon belül közzéteszi majd az IIC a European Copyright Society véleményét a Digital Services Act szerzői jogi vonatkozásairól. Sőt, lassan NFT-s írások is érkeznek majd. Update, amint lehet!